- Types

Spanplafond: soorten, voordelen en nadelen

Spanplafond is een moderne versie van de plafonddecoratie in de vorm van een paneel, bevestigd op een kunststof of metalen profiel aan het plafond. Het combineert een heldere stijl, veiligheid en beveiliging, wat zeker een uitstekende keuze is voor een modern modieus interieur.

Soorten spanplafonds
Produceert slechts twee soorten spanplafonds: naadloze stof en op basis van PVC-vinylfilm.

Spanplafond van polyvinylchloride (PVC)
Het plafond is gebaseerd op de vinylfilm. Tijdens het monteren wordt het folievel verwarmd door een gaspistool tot een temperatuur van 70 graden. Vervolgens wordt de verzachte film uitgerekt en bevestigd op een vooraf voorbereid frame. Het bereik van kleuren en structuren is gewoonweg verbluffend: suede, satijn, mat satijn, enz.

De meest voorkomende textuur – mat, glanzend en satijn.

Glanzend. Het belangrijkste verschil is een spiegeleffect waarmee u het plafond visueel kunt verhogen. Maar het ontbreken van een glanzend plafond is meer opvallende naadlijn op een achtergrond van glanzende stof.

Mat. Plafond accentueert gemakkelijk elke stijl van interieur, het kan gemakkelijk een klassieke optie worden genoemd. De afwezigheid van reflecties en spiegeling op het oppervlak draagt ​​bij aan de nauwkeurige kleur die u kiest.

Satijn. Het oppervlak van het blad is glad, maar vergelijkbaar met het matte spanplafond. Matige lichtreflectie verraadt parelmoer schaduw van het plafond.

 

Textiel (naadloos) spanplafond
Naadloos plafond. Installatie vindt plaats zonder verwarming en verdere verwerking. Het belangrijkste is het textielweb-polystyreengaren geïmpregneerd met een mengsel van polymeer (polyurethaan). In tegenstelling tot PVC ‘vreest’ het niet voor lage temperaturen. Het is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Nadelen naadloze plafonds:

relatief hoge kosten;
plafond hebben een zwak vermogen om water vast te houden in vergelijking met PVC.
Nadelen van PVC-plafond:

Installatie wordt alleen uitgevoerd met speciale apparatuur.
kwetsbaarheid voor mechanische schade;

Gemiddelde tijd van spanplafonds Installatie kan enkele uren duren. De installatie van het web op het frame is afhankelijk van het type spanplafond. Dit kan een filet- of harpoenmethode zijn – voor vinyltype, touw of wasknijper – voor een op textiel gebaseerde. Kunststof of metalen frame wordt vooraf geassembleerd en bevestigd met een plug-schroefmethode. De opening tussen de muur en het afgewerkte plafond wordt verborgen door een decoratief inzetstuk van flexibel of hard PVC. Opgemerkt moet worden dat alle vuile reparatiewerkzaamheden in de kamer moeten worden uitgevoerd vóór de plafondinstallatie.

About Elizabeth C. Linthicum

Read All Posts By Elizabeth C. Linthicum

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *