- Tips

Hoe stretch plafonds te wassen?

Plafonds zijn bang voor vocht, plastic geel in de zon, en alleen verlaagde plafonds, volgens fabrikanten, zijn bestand tegen bijna alle soorten blootstelling. Zelfs om ze te besmetten is erg problematisch, en die plekken die zijn ontstaan ​​als gevolg van overmacht kunnen worden gewassen zonder de betrokkenheid van een schoonmaakteam. Er bestaan ​​echter nog steeds enkele regels over wat moet worden gezorgd voor glanzende plafondoppervlakken. Ze moeten ze bestuderen en volgen om plafonds perfect op te rekken en de oorspronkelijke glans bleef perfect.

Wat u vooraf moet weten over de eigenschappen van PVC-folie
Maak onmiddellijk een reservering dat we het hebben over de film, en niet op stoffen spanplafonds, omdat ze vaker voorkomen in privéinterieurs. Polymeerfilm, die wordt gebruikt voor de installatie van spanplafonds, heeft verschillende eigenschappen die interessant zijn vanuit het oogpunt van bediening en onderhoud:

hoge sterkte – het is moeilijk om het materiaal te breken als u er niet specifiek een scherp of snijgereedschap op aanbrengt, en daarom is het absoluut onaanvaardbaar om het met een borstel, schraper en mes te wrijven;
elasticiteit – het canvas kan 1,2 … 1,5 keer rekken, daarom wordt aanbevolen om het zelfs thuis te wassen, staand op een trapladder of kruk, om de druk nauwkeurig te berekenen en het spanplafond op de betonnen vloer niet per ongeluk te beschadigen de binnenkant;

Waterbestendigheid – spanplafonds kunnen en moeten worden gewassen met gewoon water, maar met agressievere vloeistoffen zoals aceton of kerosine is het beter om niet te experimenteren, anders zullen er vlekken op het oppervlak zijn die niet kunnen worden verwijderd.

Methoden voor het omgaan met vuil op een glanzend oppervlak
Routinematige reiniging van verlaagde plafonds mag niet meer dan eenmaal per jaar worden uitgevoerd, anders verliezen ze snel hun glans. De behoefte aan reiniging na het uur ontstaat wanneer een kamer, bijvoorbeeld een keuken of badkamer, intensief wordt gebruikt, of er vlekken zijn door onzorgvuldige acties aan het plafond. Hoe en hoe dergelijke vervuiling op de juiste manier te verwijderen?

Stomerij plafondafwerking
Als het spanplafond schoon lijkt te zijn, en alleen bij nadere inspectie, kunt u aanslag of minimale ophopingen van spinnenwebben opmerken, het is helemaal niet nodig om het te wassen. Het is voldoende om het glanzende canvas met een stofzuiger schoon te maken en het zal zijn vroegere glans terugkrijgen. Volg deze eenvoudige algoritme om deze bewerking uit te voeren:

Zet een speciaal mondstuk op (sommige modellen van stofzuigers hebben deze al) of pak een van de beschikbare met een zachte borstelhaar zonder scherpe randen. Wikkel een gewoon mondstuk in een snuifje met een zachte doek.
Schakel het apparaat in op minimaal vermogen en til de stang op zodat de borstel zich op korte afstand van het plafond bevindt. Zo voorkom je dat de film wordt ingezogen en bekrast.
Veeg het mondstuk voorzichtig schoon met vloeiende bewegingen van hoek tot hoek, en verzamel zorgvuldig stof en spinnenwebben. Besteed speciale aandacht aan de koppelplaatsen en overgangen.
Letterlijk een half uur ongecompliceerd werk – en je spanplafond is weer schoon.

Chemisch reinigen met een servet
U kunt ook proberen het licht vervuilde spanplafond met een doek schoon te maken. Wees voorzichtig bij het kiezen – het is onmogelijk dat textiel ruig is en harde vezels heeft. Dus, voor uw doeleinden geschikt:

bamboe of microvezeldoeken;
oude flanellen luier of viscose;
een stuk niet-geweven doek zoals een spingebonden of luchtland;
auto- of vaatsponzen (gebruik alleen de zachte kant).
Als je het juiste materiaal hebt gevonden, moet je gewoon dichter bij het plafond klimmen om het comfortabeler te maken om te werken en het stof voorzichtig op de juiste plaats weg te vegen.

About Elizabeth C. Linthicum

Read All Posts By Elizabeth C. Linthicum

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *